19 Μαΐου 2011

Η καθημερινότητα της αγάπης



Πολλές φορές υποτιμάμε, αναφέρει ο Μπουσκάλια, τη δύναμη του αγγίγματος, του χαμόγελου, τη δύναμη που έχει ο ευγενικός λόγος, το ειλικρινές κοπλιμέντο, μία μικρή πράξη ενδιαφέροντος για το διπλανό μας. Υποτιμάμε αυτά που κάνουν τον κόσμο να αλλάζει προς το καλύτερο.
Πιστεύω όπως πολλοί, πως η αγάπη είναι διαχρονική, γιατί είναι αληθινή αξία. Ας βρούμε όλοι το χρόνο για ένα καλό λόγο. Τον έχουμε όλοι ανάγκη για να κάνουμε καλύτερη την καθημερινότητά μας.  
Η αγάπη πάντα μιλάει ωραία. Ας την ακούσουμε, ας τη διαβάσουμε, ας τη δούμε κι απλά ανάλογα με το επίπεδο της αγάπης μέσα μας κάθε φορά πράττουμε ανάλογα. 
Λίγη αγάπη=λίγες πράξεις αγάπης, πολύ αγάπη=πολλές πράξεις αγάπης. Είναι όμορφος δρόμος και θέλουμε δε θέλουμε θα τον περπατήσουμε όλοι. Εύκολος ή δύσκολος, εξαρτάται από τα εμπόδια του εγωϊσμού που δυσκολεύουν την πορεία μας. Τριβή, καθημερινή τριβή με την αγάπη. Τι ωραίος αγώνας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

To λιοντάρι που νόμιζε πως ήταν πρόβατο

Μέσα στο πυκνό δάσος ζούσε μια λιονταρίνα με τον σκύμνο της (το λιονταράκι της). Πείνασαν όμως και η λιονταρίνα με το μικρό της βγήκαν σε αν...