9 Σεπτεμβρίου 2011

Θαύματα

"Κάποτε σένα νησί ζούσαν 3 γέροι ερημήτες. 'Ηταν απλοί άνθρωποι που η μόνη προσευχή που γνώριζαν να λένε ήταν : "ΕΙΜΑΣΤΕ τρείς, ΕΙΣΑΣΤΕ τρείς - λυπηθείτε μας!!!" Με αυτή την 'αφελή' προσευχή όμως κατάφεραν και γινόντουσαν θάυματα. Ο επίσκοπος της περιοχής θορυβήθηκε με το σούσουρο που γινόταν περι θαυμάτων, καθώς και για την ανύκουστη και παράξενη προσευχή τους και αποφάσισε να πάει να τους επισκεφθεί για να τους διδάξει μιά 'σωστή' προσευχή.
Αφού έφθασε στο νησί, είπε στους 3 γέρους ερημήτες ότι η προσευχή που έκαναν δεν απέδιδε τον 'πρέποντα' σεβασμό προς τον Θεό. Τους 'δίδαξε' κάποιες προσευχές και κατόπιν μπήκε στο πλοίο για να γυρίσει στη πόλη του. Καθώς όμως έπλεε το πλοίο στα ανοικτά της θαλάσσης, αντελήφθηκε ο επίσκοπος να ακολουθεί το πλοίο μια λάμψη ολοφώτεινη. 'Οταν η λάμψη αυτή πλησίασε το πλοιάριο, ο επίσκοπος διέκρινε τους 3 γέρους πιασμένους χέρι χέρι να ΤΡΕΧΟΥΝ επάνω στα κύματα της θάλασσας και να φωνάζουν στο πλοίο να σταματήσει!!! 'Οταν το έφτασαν είπαν λαχανιασμένοι στον επίσκοπο: "Ξεχάσαμε τις προσευχές που με τόση αγάπη μας δίδαξες, και τρέξαμε να σε παρακαλέσουμε να μας τις ξαναπείς!!!!!"
Με έκπληξη στα μάτια τους απάντησε ΤΑΠΕΙΝΑ: "Αγαπητοί μου, εξακολουθήστε τη ζωή που κάνατε με την ΙΔΙΑ προσευχή και ξεχάστε όλα όσα σας είπα"

Λέον Τολστόϊ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

To λιοντάρι που νόμιζε πως ήταν πρόβατο

Μέσα στο πυκνό δάσος ζούσε μια λιονταρίνα με τον σκύμνο της (το λιονταράκι της). Πείνασαν όμως και η λιονταρίνα με το μικρό της βγήκαν σε αν...