22 Δεκεμβρίου 2010

Αξία ζωής


Ας χαρούμε και μόνο για το γεγονός ότι ζούμε. Είμαστε υγιείς και απολαμβάνουμε το δώρο της ζωής, των αισθήσεων και της προσφοράς. Μπορούμε να απολαμβάνουμε τη θαλασσινή αύρα, το χάδι ενός αγαπημένου μας προσώπου, τα σπιτικά φαγητά και τις γεύσεις του κόσμου, ν’ ακούμε τους ήχους της φύσης, το θρόϊσμα των φύλλων και τις σταγόνες της βροχής στο τζάμι μας, να μυρίζουμε τα ξεχωριστά  αρώματα των λουλουδιών, να βλέπουμε την ευτυχία της ζωής ζωγραφισμένη σ’ ένα παιδικό χαμόγελο!
    Αν εκφράσουμε ευγνωμοσύνη για όλα αυτά, έχουμε ήδη ανοίξει την πύλη του παραδείσου. Αν κατορθώσουμε να πιστέψουμε πως η ευγνωμοσύνη είναι μία έκφραση ζωής και όχι μία υποχρεωτική κίνηση, όλα θα αποκτήσουν διαφορετικό νόημα. Ευγνωμονώντας τη ζωή, το Θεό για όσα μας προσφέρει, σύμφωνα με το νόμο της ανταπόδοσης, όλη αυτή η ενέργεια θα επιστρέψει και πάλι σε μας με τη μορφή δώρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

To λιοντάρι που νόμιζε πως ήταν πρόβατο

Μέσα στο πυκνό δάσος ζούσε μια λιονταρίνα με τον σκύμνο της (το λιονταράκι της). Πείνασαν όμως και η λιονταρίνα με το μικρό της βγήκαν σε αν...