6 Απριλίου 2011

Ονειρεύτηκα το Θεό

Κάποτε διάβασα μία ιστορία που αναφέρει πως ένα βράδυ κάποιος καλόγερος μετά από πολλές παρακλήσεις, είδε στον ύπνο του το Θεό και συνομίλησε μαζί Του. Η συζήτηση είχε ως εξής:
"Τον πλησίασα και Τον ρώτησα:
-Κύριε, τι είναι αυτό που σε εκπλήσσει περισσότερο στους ανθρώπους;
Κι εκείνος μου απάντησε:
-Με εκπλήσσει ότι ζουν σαν να μην πρόκειται να πεθάνουν ποτέ και πεθαίνουν σαν να μην έχουν ζήσει καθόλου. Προσπαθώντας να κερδίσουν χρήματα χάνουν την υγεία, το πολυτιμότερο αγαθό που τους έχω χαρίσει και μετά ξοδεύουν όλα αυτά τα χρήματα για να την ξανακερδίσουν.
-Οι άνθρωποι βιάζονται να μεγαλώσουν και αποβάλλουν έτσι την αθωότητα της παιδικής τους ηλικίας. Έπειτα όμως, θέλουν να ξαναγίνουν παιδιά. Αγχώνονται για το μέλλον τους και λησμονούν το παρόν τους. Έτσι, δεν ζουν ούτε στο μέλλον, ούτε στο παρόν.
Ποια είναι τα μαθήματα ζωής που θέλεις να μάθουν τα παιδιά Σου;
Εκείνος χαμογέλασε και τα μάτια Του φωτίστηκαν:
-Να μάθουν ότι δεν γίνεται να αναγκάσουν τους άλλους να τους αγαπήσουν. Αυτό που μπορούν να κάνουν είναι να γίνουν άξιοι να αγαπηθούν. Να μάθουν ότι δεν μετράνε τα πράγματα που έχουν στην ζωή τους. Μόνο οι άνθρωποι μετράνε. Να μάθουν ακόμη ότι δεν ωφελεί να συγκρίνουν την ζωή τους με τις ζωές των άλλων. Να είναι ικανοποιημένοι με αυτό που έχουν και να αγωνίζονται να γίνουν καλύτεροι.
Μου φάνηκαν πολλά αυτά που μου ο έλεγε ο Θεός, όμως συνέχισε:
-Θέλω εσείς τα παιδιά μου να μάθετε ότι πλούσιος δεν είναι εκείνος που έχει τα περισσότερα, αλά εκείνος που χρειάζεται τα λιγότερα. Γιατί με τα χρήματα μπορεί κανείς να αγοράσει τα πάντα, δεν μπορεί όμως να αγοράσει την ευτυχία. Να μάθετε πως μέσα σε ελάχιστες στιγμές μπορεί να ανοίξετε στον συνάνθρωπό σας μία πληγή, που μετά θα πάρει χρόνια για να κλείσει.
Κοιτώντας με μες στα μάτια με αγάπη, ο Θεός μου είπε ακόμη:
-Πρέπει εσείς τα παιδιά μου να μάθετε πως δύο άνθρωποι μπορεί να κοιτούν το ίδιο πράγμα, αλλά να βλέπουν δύο διαφορετικά πράγματα. Να μην αφήνετε αυτές τις διαφορές να σας χωρίσουν. Να μάθετε ακόμη πως υπάρχουν γύρω σας άνθρωποι που σας αγαπούν, όμως από κάποια αδυναμία δεν μπορούν να δείξουν αυτή την αγάπη. Και τέλος να θυμάστε ότι πρέπει να μάθετε να συγχωρείτε για να σας συγχωρήσουν."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

To λιοντάρι που νόμιζε πως ήταν πρόβατο

Μέσα στο πυκνό δάσος ζούσε μια λιονταρίνα με τον σκύμνο της (το λιονταράκι της). Πείνασαν όμως και η λιονταρίνα με το μικρό της βγήκαν σε αν...