7 Ιουλίου 2011

Σπορά αγάπης

 
Ζούμε το μήνα του θερισμού της παλαιότερης σποράς αλλά παράλληλα το μήνα περισυλλογής για τη νέα σπορά...Ας κάνουμε έναν απολογισμό. Ας δούμε από που αγοράσαμε, τι πήραμε, τι ποιότητας λίπασμα ρίξαμε, ποιους γεωπόνους εμπιστευτήκαμε και σε ποιους εμπόρους αναθέσαμε το deal.
Aς κάνουμε τον απολογισμό μας, ας σκύψουμε στο δικό μας "ταμείο" και όχι στο ταμείο των άλλων! Τι σπείραμε τι θερίσαμε! Το μόνο ταμείο που γεμίζει συνέχεια και ποτέ δεν αδειάζει είναι το ταμείο της αγάπης και της συναισθηματικής ευφορίας. Γίνε ο καλός σπορέας του μέλλοντος που θέλεις να θερίσεις κι αν ακόμη δεν είναι η σοδειά όπως την περιμένεις δεν πειράζει, κάποια στιγμή θα είναι καλύτερη απ' όλες και τόσο πλούσια που θα σε ανταμείψει για όλους σου τους κόπους.
Μην πέφτεις στη θλίψη.
Ρώτησαν κάποτε τον πατέρα Ανανία για όσους πέφτουν συνέχεια στη θλίψη και απάντησε: "Προσπάθησε να σηκωθείς ξανά και ξανά και ξανά και αν πέφτεις συνέχεια μην απελπίζεσαι! Κάποια στιγμή θα πέσεις και στην αγκαλιά του Θεού".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

To λιοντάρι που νόμιζε πως ήταν πρόβατο

Μέσα στο πυκνό δάσος ζούσε μια λιονταρίνα με τον σκύμνο της (το λιονταράκι της). Πείνασαν όμως και η λιονταρίνα με το μικρό της βγήκαν σε αν...